RÓLAM
2020. december 07. írta: Üveges Huba

RÓLAM

dscn2711_c.jpg


1988-ban megszülettem. Történelem szakon bölcsészként diplomáztam. Keramikusként dolgozom. Hobbim a festés, az írás és a tetoválás.

Persze vannak részletek is… de ezt a blogot az írásnak szánom.

Novellákat, rövidebb elbeszéléseket, regény-előzeteseket, illusztrációimat, háttér-tanulmányokat, na és gondolataimat szeretném itt megosztani a kedves olvasóval.

Nem tudom, hogy mióta írok, de még megvan az első oklevelem, amit egy novellapályázaton nyertem, akkor nyolc éves voltam.

Első regényem 2013-ban jelent meg. Egy történelmi kalandregény – Portya az Aranyhegyek lábainál címmel. Szerzői kiadásban, az Underground Kiadó gondozásában.

Sok-mindenről írok. Lehet az..

- A szenvedő szeretet, egy vérző szíveben, ami rendíthetetlenül küzd, még legázolva, a sárban fekve is.

- A vad, zabolátlan akarat, amely a harcos szívében forr, amiközben szilaj ló hátán, kardal a kézben vágtat, hogy a történelembe véres nyomot vájjon.

- A rendíthetetlen jóság, ami cselekvésért kiállt egy kisgyermek szívében, s sorra ledönteni a vak gyűlöletből emelt falakat.

- Avagy egy üres fejű, de nagy szívű figura, aki zsoldosként, abszurd kalandok között rátalál a legmegmosolyogtatóbb igazságokra. Valamint álmai nőjére – egy kibírhatatlan hárpia.

Azoknak, aki a festői munkásságomat szeretné nyomon követni, másik oldalamat, a hubaart.blog.hu-t ajánlom.

A bejegyzés trackback címe:

https://huba.blog.hu/api/trackback/id/tr2116322308
süti beállítások módosítása